BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 37 €
TEL: 05 901 0948
BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 37 €
TEL: 05 901 0948
O NAS KONTAKT
close menu
Izberite pakiranje close menu
Dobrodošli v prenovljeni trgovini

Predlogi iskanja

Kaj pridobite z izbiro kakovostne hrane, kot je Eden?

Prehrana ljubljenčkov

Kaj pridobite z izbiro kakovostne hrane, kot je Eden?

16.08.2022

Tudi sam sem ponosen lastnik psov, ki zame predstavljajo veliko več, kakor samo hišne ljubljenčke; so moji družinski člani in zanje si želim samo najboljše.  

Zdravje in kakovost življenja našega psa je odvisna od nas. Te odgovornosti se zavedam in menim, da bi se jo moral zavedati prav vsak lastnik. Naši psi nimajo možnosti izbira in naša dolžnost je, da sami poiščemo, kaj je zanje najbolje. 


Danes pa sem tukaj zato, da to iskanje za vas olajšam. Sam sem vrsto let raziskoval, kako lahko svojim psom zagotovim optimalen razvoj, vrhunsko zdravje, dolgo življenjsko dobo in odlično kondicijo. Tako sem odkril hrano Eden, katero danes ponujam vsem lastnikom, ki svojim ljubljenčkom želijo zagotoviti samo najboljše. 


Hrana, kakor so jo uživali pasji predniki 


Sodobni pes, »Timber volk« in volk »Tundra« spadajo v rod sivega volka in vsi si delijo 99,9 % mitohondrijske DNA, kar pomeni, da je volčja prehrana idealna tudi za našega psa. Pes za naraven dober razvoj potrebuje torej kakovostno hrano, ki je hranljiva in temelji na osnovi kakovostnih mesnih sestavin, zelenjave in zelišč. 


Pasja hrana Eden je bila ustvarjena in razvita v sodelovanju z vrhunskimi strokovnjaki in vsebuje optimalno razmerje med mesom ter sadjem, zelenjavo in zelišči. 


 • Suhi briketi vsebujejo kar 80 % kakovostnega mesa več vrst (polovica mesa je svežega, polovica pa sušenega) ter 20 % zelenjave, sadja in zelišč.
 • Polmehki briketi vsebujejo 60 % kakovostnega mesa več vrst (2/3 svežega mesa in 1/3 sušenega mesa) ter 40 % zelenjave, sadja in zelišč.


Vse sestavine so humane kakovosti, kar pomeni, da so primerne tudi za človeško prehrano.


Vse komponente zdrave pasje hrane 


Najboljša hrana je samo ena: zdrava hrana. Zdrava hrana vsebuje nad 60 % mesnih sestavin humane kakovosti. Meso v njej mora biti sveže in sušeno od različnih živali, kar zagotavlja različne vire aminokislin.  


Sveže meso zagotavlja veliko količino proteinov, maščobe, vitaminov in mineralov v najbolj hranilni obliki, kar omogoča njihovo visoko absorpcijo, sušene mesne sestavine zagotavljajo bio dostopnost v koncentrirani obliki hranilnih beljakovin. Kot vir ogljikovih hidratov zdrava hrana vsebuje sladek krompir. Imeti mora tudi sveže sadje, zelenjavo in zelišča.  


Najbolj kakovostne hrane imajo napisano pepsin vrednost hrane (lestvica od 0/100). Višja, kot je pepsin vrednost bolj hranljiva je hrana za našega psa. Vrhunska pasja hrana ima pepsin vrednost nad 85. 


Pasja hrana Eden ustreza vsem omenjenim kriterijem. Sama po sebi zadošča vsem prehranskim potrebam psa brez dodatnih prehranskih dopolnil. Vsebuje humane sestavine, zaradi katerih bo vaš ljubljenček imel manj možnosti za razvoj bolezni in bo posledično živel dlje. 


9 ključnih prednosti hrane Eden 


 • Pridelana je iz najboljših živil, ki so 100 % naravna;  
 • Suhi briketi vsebujejo 80 % vrhunskih mesnih sestavin humane kakovosti;  
 • Vse sestavine – vključno s količinami/odstotki glavnih sestavin so razumljivo in jasno napisane;  
 • Vsebuje lokalne sestavine iz Velike Britanije;  
 • Zaradi visoke vsebnosti mesa in kakovostnih sestavin se Eden briketi ne napihnejo v želodcu. Ne napihnejo se niti če jih prelijemo z vodo;  
 • Vsebuje vse navedene sestavine in nič prikritih, škodljivih snovi;  
 • Ni zapakirana v zavajajoči embalaži s slikami sestavin, ki niso dejansko prisotne v hrani;  
 • Ne vsebuje zrn in žit, živalskih derivatov, polnil, sladil ali arom;  
 • Zdrava hrana zmanjšuje možnost bolezni in posledično podaljša življenjsko dobo našega ljubljenčka. 


Koristi, ki jih ima pasja hrana Eden na zdravje 


Ko začnete psa hraniti s pasjo hrano Eden, naredite njemu, pa tudi sebi veliko uslugo. Zagotovite mu optimalno zdravje ter drastično zmanjšate možnost nastanka bolezni in težav kot so alergije, prekomerna teža, bolezni srca, prebavne motnje, bolezni ledvic, težave s sklepi ter celo rakava obolenja. Hrana za pse Eden tako ponuja številne pozitivne učinke pri odraslih psih, pa tudi pri mladičih, seniorjih ter delovnih psih. 


Koristi pri brejih in doječih psicah 


Pri brejih psicah kakovostna hrana pozitivno vpliva na počutje, kakor tudi fizično stanje psice ter mladičev. Doječe psice imajo ob ustrezni prehrani več mleka, dlje časa. Prav tako je mleko tudi bolj hranilno. Posledično to vpliva na boljši in ustreznejši razvoj mladiča že v prvih 4 tednih. 


Razvoj mladiča


Hranjenje z najboljšo pasjo hrano pozitivno vpliva pri gradnji imunskega sistema, ki ljubljenčka spremlja celo življenje. Pozitivno vpliva na anatomski razvoj (gradnjo kosti in mehkih tkiv), kar je še posebej pomembno za aktivne pse. Obenem pa hrana Eden pripomore tudi k zdravju kože in dlake, kar je velikega pomena tudi na pasjih razstavah. 


Kaj pa seniorji? 


Včasih smo mnenja, da starejši psi potrebujejo manj beljakovin, a je v resnici ravno obratno. S starostjo psi namreč izgubljajo mišično maso in pojedo manj, zato je še toliko pomembneje da s hrano dobijo kakovostne mesne beljakovine. 


Vpliv pri delovnih psih z veliko fizičnimi obremenitvami 


Zelo aktivni in športni psi še toliko bolj potrebujejo kakovostno hrano. Pri agilitiju in drugih kinoloških športih pes z ustrezno prehrano lahko trenira dlje časa, je hitrejši ter bolj eksploziven. Obenem se bistveno skrajša tudi čas regeneracije, zaradi česar lahko preprečimo razne poškodbe. 


Manjša poraba hrane in manj stroškov pri veterinarju 


Ker je pasja hrana Eden visoko hranilna, se jo v primerjavi s slabo pasjo hrano porabi tudi do 45 % manj. Kot že omenjeno, kakovostna hrana prepreči tudi razne težave in posledično zmanjša stroške pri veterinarju. Če upoštevamo omenjena dejstva, lahko pridemo do zaključka, da je visoko kakovostna pasja hrana Eden v resnici tudi cenovno bolj ugodna.  

Psi ne razumejo, kaj je zanje najbolje in bodo najbrž pojedli tudi hrano, ki je zanje škodljiva. Odgovorni lastniki pa jim izberemo takšno hrano, ki je zanje resnično najbolj primerna. Z izbiro hrane Eden pripomorete k dobrem počutju vašega ljubljenčka in mu tako podaljšate njegovo življenjsko dobo, prihranite pa tudi pri stroških zdravljenja ali posegih pri veterinarju. 

Pobrskajte po celotni ponudbi pasje hrane Eden >

free-delivery

Brezplačna dostava nad 37,00 €

diamond

Vrhunska kakovost premium izdelki

lock

Kriptirani podatki varno plačilo